Autohipnoza pentru sanatate si succes

Intreaga experienta de viata a oamenilor depinde de ceea ce isi spun, constient dar mai ales inconstient, legat de cum sunt ei, cum sunt ceilalti, cum este lumea, cum este viata. De AUTOHIPNOZA pe care si-o induc.

Cand omul devine constient de ceea ce isi spune inconstient, poate transforma credintele nesanatoase in unele sanatoase, si experienta sa de viata devine mai usoara si mai frumoasa: este mai sanatos si mai multumit de el, oamenii pe care ii intalneste sunt mai placuti (sau devin asa in jurul sau), situatiile de viata sunt mai usoare (de multe ori mai placute decat si-a putut imagina).

In acest curs accentul va fi pus pe invatarea autohipnozei, astfel incat sa puteti beneficia de ea oricand – dar pentru aceasta este nevoie sa abordam si tema hipnozei.

Hipnoza si autohipnoza sunt cele mai puternice metode de a ajunge la resursele nebanuite care se ascund in inconstient, dincolo de limitele mintii constiente. Se pot folosi pentru:

– a avea o stare fizica si emotionala mult mai buna

– a face fata mai eficient factorilor de stres (munca, relatii, schimbari etc)

– a atingere obiectivele dorite (personale, profesionale)

Cursul este construit astfel incat sa fie usor si placut, iar la sfarsitul lui veti primi inregistrari audio pentru practica individuala.

Intre mintea constienta si inconstient exista o bariera numita “factorul critic”. Atunci cand aceasta bariera este indepartata, putem comunica direct cu inconstientul si putem avea acces la resursele sale. De ce? Pentru a obtine lucrurile care sunt cu adevarat importante la un anumit moment al vietii noastre. De exemplu:

– Vreau sa adorm usor , sa am un somn linistit, sa ma trezesc odihnit si bine dispus
– Vreau sa raman calm si sa reactionez adaptat situatiei ori de cate ori o persoana vorbeste pe un ton ridicat

– Vreau sa ma simt plin de vitalitate la nivel fizic si plin de pace la nivel emotional

– Vreau sa inlocuiesc obiceiul nedorit .de a ….. cu obiceiul de a ……

– Vreau sa-mi onorez corpul si viata alegand mancare sanatoasa, gustoasa si hranitoare

– Vreau sa memorez usor lucrurile de care am nevoie si sa mi le amintesc imediat ce am nevoie de ele

O inregistrare video de aprox. 30 minute si prezentarea PowerPoint a workshop-ului Beneficiile hipnozei si autohipnozei de la Body Mind Spirit Festival se gasesc la adresa: http://www.corinamarin.ro/?p=796

Desi unii oameni isi doresc sa inteleaga la nivel constient care au fost cauze trecute ale problemelor lor curente si sa controleze schimbarea… pur si simplu uneori nu e nevoie de asta! Atunci cand ii predau sarcina schimbarii inconstientului, ea are loc mai repede, mai usor si adeseori solutiile gasite de inconstient sunt surprinzatoare pentru mintea constienta.

Temele pe care le vom aborda teoretic si practic:

– Adevar si mituri despre hipnoza: ce este si ce nu este hipnoza?
– Care sunt limitele hipnozei? Pentru ce poate fi folosita si pentru ce nu?
– Cum se induce o transa si ce se intampla in timpul transei?

– Ce este autohipnoza?
– Cum se poate folosi pentru atingerea scopurilor personale (sanatate, incredere in sine, bunastare, cariera, relatii etc)?
– Autoinducerea transei hipnotice (autohipnoza)
– Cum se creaza cele mai eficiente autosugestii, in functie de rezultatul urmarit?

Cand?

Duminica urmatorului curs va fi anuntata pe site.

Daca doriti sa fiti anuntat(a) prin e-mail despre data urmatorului curs puteti solicita acest lucru la training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com

Unde?

Bucuresti

Zona in care se afla sala de curs: Stefan cel Mare – Obor (adresa, indicatii si foto: http://www.corinamarin.ro/?page_id=193)

Care este costul cursului?

100 RON (va rog sa va inscrieti din timp, voi lucra cu un grup mic, maxim 10 persoane). Locurile se vor ocupa in ordinea achitarii cursului.

Cine este trainerul?

Seminarul este sustinut de Corina Marin – Psiholog cu formare in Hipnoza Clinica si Terapie Ericksoniana, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer: http://www.corinamarin.ro/?page_id=115

Cum se fac inscrierile?

Trimitand un mail la adresa training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com care sa contina: numele si numarul de telefon (si datele companiei daca este cazul). Telefon: 0723 692 712

Se poate invata autohipnoza individual?

Da, acest curs poate fi predat si individual. Durata: 4 ore. Costul cursului predat individual: 300 Ron. Pentru a stabili detaliile organizatorice puteti trimite un mail la adresa training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com care sa contina: numele si numarul de telefon (si datele companiei daca este cazul). Telefon: 0723 692 712

Frica de oameni: Intre timiditate si anxietatea sociala

Duminica 11 octombrie, ora 10 30, la Sala Palatului, in cadrul Body, Mind, Spirit Festival (sala B) voi sustine un workshop pe aceasta tema si va invit sa participati si sa dati mai departe informatia catre toti cei care credeti ca au nevoie de ea (accesul este liber, pe baza inscrilor online gratuite la adresa https://www.bmse.ro/workshop-uri-body-mind-spirit-octombrie-2015/) .
.
anxietatea sociala
 
Anxietatea sociala este frica de a fi observat, evaluat negativ, sau de a fi in centrul atentiei si ca urmare situatiile sociale sau de performanta temute sunt evitate sau indurate cu o teama intensa. 
Persoanele cu anxietate sociala cred ca sunt evaluate negativ ca urmare a:
– aparitiei diverselor modificari fiziologice (ex: cand rosesc, transpira, tremura);
– unor lucruri neadecvate, stanjenitoare pe care le fac sau spun
– greselilor facute;
– aspectului fizic sau modului de a se comporta;
 
Diferenta dintre anxietatea sociala si timiditate este cantitativa, nu calitativa. Anxietatea sociala este o varianta severa a disconfortului social produs de rusine/timiditate, cele dou? fiind varia?ii ale aceleiasi teme. Adeseori, timiditatea trecuta cu vederea la copii sau adolescenti se transforma in anxietate sociala.
 
Va propun sa discutam despre diversele tipuri de fobie sociala si despre un model sustinut prin numeroase studii clinice pe care il folosesc in cabinet pentru a-i insoti pe copiii, adolescentii si adultii cu care lucrez. Din acest model rezulta actiuni concrete pe care oricine le poate pune in practica, cu efecte evidente in invingerea timiditati si a anxietatii sociale.

Persoanele cu anxietate sociala au urmatoarele caracteristici:

– au sentimentul ca in cadrul fiecarei interactiuni sociala ceilalti sunt preocupati sa-i evalueze

– sunt convinsi ca vor avea un comportament neadecvat si ceilalti vor avea o parere negativa despre ei

– sunt exagerat de preocupati de ceea ce se intampla cu ei pe plan subiectiv, astfel neputand fi atenti suficient la conversatie

– incearca sa se conformeze unor standarde presupuse in loc sa fie ei insisi

– in general se adapteaza la ceea ce spun si fac ceilalti in loc sa propuna si sa initieze

– in caz de insucces identifica sursa ca fiind propria persoana, iar in caz de succes considera ca sursa e externa

– isi reamintesc usor esecurile, greutatile si mult mai greu succesele

– se judeca pe sine mult mai aspru decat o fac ceilalti

Programul complet al celor 3 zile de festival:

https://www.bmse.ro/workshop-uri-body-mind-spirit-octombrie-2015/

Tehnici de Eliberare Emotionala (Emotional Freedom Techniques)


EFT – Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si fizice:

· panica / anxietate

· frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc)

· depresie

· furie

· dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)· ADHD

· traume, abuzuri (fizice sau emotionale)

· sindrom de oboseala cronica, stres

· insomnie

· probleme de vedere

· slabire

· dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc)

· alergii, lupus, psoriazis

· tensiune, diabet, astm

· disfunctii sexuale, probleme urinare etc.

Aceasta metoda isi are originea in eforturile doctorului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT – Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT – Emotional Freedom Techniques.

Desi metoda a fost initial creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice (reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore), a fost modificata astfel incat este foarte usor de invatat si aplicat de catre oricine intr-un timp foarte scurt.

Ca tehnica de realizare, consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se face o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza.

La baza metodei sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”

Si deoarece problemele fizice sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”

Nu este nevoie de pregatire in medicina, psihologie sau alte terapii pentru a invata aceasta metoda.
Workshopul cuprinde: o parte de teorie, o parte de demonstratie si o parte de practica.

EFT se poate combina foarte eficient cu alte metode (Reiki, Radiestezie, Inforenergetica etc).

Data: Acest curs nu este inca programat. Pentru a fi anuntat(a) in legatura cu data urmatorului curs trimiteti un mail la adresa training@yahoo.com

Locatia: Zona in care se afla sala de curs: Intersectia Stefan Cel Mare cu Lizeanu si Viitorului (detalii si foto pe mail) sau la sectiunea Contact a site-ului

Cine este trainerul?

Seminarul este sustinut de Corina Marin – Psiholog, EFT Level 1 Certified Practitoner, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer: http://www.corinamarin.ro/?page_id=115

Cum te poti inscrie?

Trimitand un mail la adresa training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com care sa contina:  numele si numarul de telefon (si datele companiei daca este cazul). Telefon: 0723 692 712.

Puteti vedea o inregistrare de 4 minute a modificarilor la nivelul chakrelor in timpul unei secvente EFT (inregistrare facuta cu Aura Video Camera) – se observa cum initial chakrele sunt dezechilibrate, si in doar cateva minute se echilibreaza. In inregistrare se mai poate observa echilibrarea energiilor de tip Yin cu cele Yang (pe roata colorata, cele doua indicatoare sunt initial separare, insa ajung aproape suprapuse). De asemenea se mai observa cum indicatorul care arata starea generala merge de la neutru la pozitiv.
http://www.youtube.com/watch?v=Nu46mdcpzBM

Iata mai jos un link spre o secventa video in care se arata beneficiile si principiile dupa care functioneaza EFT:
http://www.youtube.com/watch?v=jp5npsxYhY0

Precizari legate de workshop
– Gary Craig nu are pregatire in medicina sau psihoterapie, ca urmare acest curs este unul de dezvoltare personala si nu unul de medicina sau psihoterapie
– Fiecare participant este responsabil pentru propriul sau confort emotional si fizic atunci cand foloseste EFT. Daca veti preda sau aplica aceasta metoda altora o faceti pe propria dvs. raspundere.
– Acest workshop prezinta experienta si viziunea personala a trainerului Corina Marin (recunoscuta de Gary Craig ca EFT-CERT 1) asupra acestei metode, si nu poate inlocui cele peste 140 de ore de inregistrari ale seminariilor pe care le ofera Gary Craig.

Meditatia – teorie si practica

Temele abordate in acest curs:

– Studiile referitoare la efectele meditatiei asupra sanatatii fizice si emotionale

– Diverse tipuri de meditatie in functie de nivelele fiintei carora li se adreseaza fiecare (corp, minte, suflet, spirit)

– Practica (in care exemplificam fiecare dintre tipurile de meditatie mentionate mai sus)

Perspectiva din care voi aborda acest subiect mi-am format-o in ani de studiu si practica atat in psihologie, cat si in spiritualitate. Insa, conform experientei mele, cele doua pot fi armonios si rapid integrate doar cu ajutorul cunostintelor pe care le ofera neurostiintele.

Cand ma gandesc la cei de la care am invatat lucruri semnificative legate de teoria si practica meditatiei imi vin in mine mai intai S.N. Goenka, Dalai Lama, Ayang Rinpoche,  Namkai Norbu Chogyal, Rune Heivang.

Ca sa va trezesc curiozitatea in ce priveste efectele meditatiei, l-as cita pe dr. David Wallin in cartea “Atasamentul in psihoterapie”, care enumera cateva din studiile facute:

“Multe din cercetarile formale s-au axat pe impactul meditatiei asupra corpului, demonstrand ca astfel de practici reduc indicele obisnuit de stres: reduc nu numai nivelul de glucocorticoizi (hormonii stresului), ci si ritmul inimii, consumul de oxigen samd (R. Sapolsky – Why zebras don’t get ulcers, 2004).

Mai mult, in timp ce stresul submineaza capacitatea sistemului imun, meditatia pare sa o creasca (RJ Davidson, Psychosomatic Medicine, 2003).

In acelasi studiu, meditatorii incepatori au prezentat de-a lungul timpului o crestere a activitatii regiunii prefrontale stangi din cortex, regiune care este asociata cu emotiile pozitive si inhibarea amigdalei. De asemenea, relatarile individuale au indicat scaderea anxietatii, precum si cresteri ale sentimentelor pozitive […]. Studiile la care au participat meditatorii practicanti ai meditatiei cu ani de experienta au aratat rezultate si mai impresionante […].

Cercetarile de ultima ora (Walsh & Shapiro, American Psychologist, 2006) sugereaza ca meditatia si constientizarea pot avea efecte de-a dreptul bine venite fata de o mare gama de afectiuni fizice (de ex. hipertensiunea, astmul, sindromul premenstrual si diabetul de tip III) sau probleme psihice (de ex. depresia, tulburarea obsesiv-compulsiva, anxietatea sau fobiile).

La nivel fizic, o astfel de practica pare sa diminueze reactivitatea autonoma si hiperexcitabilitatea sistemului nervos simpatic, care sunt produse de emotiile cu punct de plecare in amigdala, ca frica sau furia. La nivel psihic, pare sa faciliteze calmul, autocunoasterea, autoacceptarea, precum si dezautomatizarea tiparelor obisnuite de a gandi sau a simti.

Poate contribui de-a lungul timpului la crearea (sau consolidarea) unei baze sigure internalizate. Din ce in ce mai multe dovezi sugereaza ca atitudinea meditativa stimuleaza empatia (Morgan & Morgan, Mindfulness and Psychotherapy).”

Cand, unde, cum?

Durata: 8 ore

Data urmatorului curs nu este inca stabilita.

Daca doresti sa fii anuntat(a) prin e-mail despre data urmatorului curs poti solicita acest lucru la training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com

Cost: 100 Ron

Zona in care se afla sala de curs:  Stefan cel Mare (detalii si foto pe mail)

Specificatii: Tinuta lejera, nu se recomanda consumul de cafea inainte de curs.

Cine este trainerul?

Seminarul este sustinut de Corina Marin – Psiholog, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer:http://www.corinamarin.ro/?page_id=115

Cum te poti inscrie?

Trimitand un mail la adresa training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com care sa contina:  numele si numarul de telefon . Telefon: 0723 692 712.

Cum sa ierti pe oricine, in orice situatie

Chiar ai putea invata cum sa ierti pe oricine, indiferent de situatie? Da!

Daca ai fi fost invatat la timp ce inseamna exact iertarea, daca ai fi fost invatat sa n-o confunzi cu tot felul de alte lucruri, acum viata ta ar arata cu totul diferit.

Pentru ca exista o tendinta naturala a fiintei umane de a se purta cu ceilalti cu bunatate, cu intelegere, cu respect…. si ori de cate ori te simti pus in imposibiltatea de a exprima aceasta tendinta naturala, starea ta de pace interioara pare a se indeparta.

Pentru cine poate fi folositor acest workshop?

Pentru tine DACA ai ajuns in punctul in care constientizezi ca neputinta de a lasa in urma trecutul te impiedica sa fii sanatos si fericit. Pentru cei care stii ca au nevoie de liniste si impacare.

La nivel rational cu totii am vrut si ne-am straduit sa iertam in fiecare situatie dificila prin care am trecut: sa ne iertam pe noi insine daca nu am reactionat asa cum ne-am fi dorit, sa-i iertam pe ceilalti in ciuda faptului ca uneori ceea ce au facut este inacceptabil (indiferent daca ei mai fac sau nu parte din viata noastra, indiferent daca ei mai sunt sau nu printre noi).

Si de multe ori am reusit! Din pacate, nu de fiecare data am reusit sa trecem peste emotiile neplacute – ba chiar dimpotriva, uneori mintea le-a amplificat atat de tare incat durerea fireasca s-a transformat in suferinta.

In timp, emotiile neplacute peste care nu am trecut se acumuleaza si astfel apar bolile si nemultumirea fata de noi insine, incapacitatea de a ne bucura de prezent, de a fi deschisi in fata vietii si a oamenilor, de a lega cu ei relatii aronioase, de a merge mai departe cu incredere si curaj.

Dar in existenta umana, desi durerea este inevitabila, suferinta nu este obligatorie. De aceea, va invit sa vorbim despre psihologia iertarii si sa invatati cum sa puneti in aplicare informatiile valoroase pe care ea le ofera.

– Ce inseamna iertarea in viziunea psihologiei iertarii?
– Cu ce confundam cel mai adesea iertarea?
– Care sunt variantele adaptative si dezadaptative de a ne exprima furia?
– Care sunt pasii necesari INAINTE de a putea ierta?
– Exercitii practice

Cand, unde, cum?

Durata: 8 ore

Data urmatorului curs nu este inca stabilita.

Daca doresti sa fii anuntat(a) prin e-mail despre data urmatorului curs poti solicita acest lucru la training@corinamarin.rosau corinamarin_10@yahoo.com

Cost: 100 Ron

Zona in care se afla sala de curs:  Stefan cel Mare (detalii si foto pe mail)

Cine este trainerul?

Seminarul este sustinut de Corina Marin – Psiholog, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Detalii despre trainer: http://www.corinamarin.ro/?page_id=115

Cum te poti inscrie?

Trimitand un mail la adresa training@corinamarin.ro sau corinamarin_10@yahoo.com care sa contina:  numele si numarul de telefon . Telefon: 0723 692 712.

Pages:12»