Autohipnoza si hipnoza – stiati ca?

Stiati ca…

In hipnoza si autohipnoza este folosita adeseori vizualizarea, de exemplu pentru a invata noi raspunsuri emotionale sau comportamentale. In acest video de 15 min, un aparat care va poate da de gandit despre ce se intampla in creier in timpul unui exercitiu de vizualizare.

http://www.ted.com/talks/tan_le_a_headset_that_reads_your_brainwaves#t-490524

 

Stiati ca….

Fiecare om este creatorul absolut al experientei sale de viata (asa cum ati vazut deja de atatea ori, in aceeasi situatie de viata oameni diferiti gandesc, simt si actioneaza diferit).

Unii oameni creaza CONSTIENT, iar altii nu au invatat sa faca asta (inca) – de aceea creatiile lor sunt un amestec de lucruri dorite si nedorite.

Cu cat un om isi creaza in mai mare masura constient experienta de viata, cu atat ea devine mai usoara si mai frumoasa: oamenii pe care ii intalneste sunt mai placuti (sau devin asa in jurul sau), situatiile de viata sunt mai placute (de multe ori mai placute decat si-a putut imagina).

Intreaga existenta pare a fi implicata in a-l sustine sa aiba o viata implinita!

Autohipnoza si hipnoza pentru crearea constienta a experientei de viata

Autohipnoza si hipnoza pentru crearea constienta a experientei de viata

 

Stiati ca….

Autohipnoza si hipnoza au multiple utilizari, printre care sunt si cele mentionate in imaginea alaturata (clic pe imagine pentru a o mari):

Autohipnoza si hipnoza - utilizari

Autohipnoza si hipnoza – utilizari

Stiati ca…

Atunci cand sunteti informati ca o sa vi se induca o transa hipnotica puteti manifesta usor rezistenta. Dar atunci cand NU STITI, posibilitatea de a va opune atunci cand nu doriti sa experimentati transa in contextul respectiv scade foarte mult.

Inductia este facuta (in ambele cazuri) prin diferite metode, de exemplu: tipare de limbaj hipnotic (in vanzari le-ati intalnit des folosite), surpriza (soc), supraincarcare senzoriala, confuzie etc. Cand cunoasteti metodele de inducere a transei este mult mai usor sa va opuneti atunci cand nu doriti sa experimentati transa in contextul respectiv.

Autohipnoza si hipnoza - cunoasterea lor va fereste de manipulare

Autohipnoza si hipnoza – cunoasterea lor va fereste de manipulare

Stiati ca…

Aveti in interior toate resursele necesare pentru a duce o viata implinita. Pur si simplu va lipsesc informatiile pentru a ajunge la aceste resurse, sau unele informatii aflate sub nivelul mintii constiente sunt gresite.

Prin autohipnoza si hipnoza este mult mai usor (decat prin alte metode) sa introduceti informatiile care lipsesc sau sa le inlocuiti pe cele gresite.

Autohipnoza si hipnoza - pentru acces la resurse

Autohipnoza si hipnoza – pentru acces la resurse

Stiati ca…

Desi majoritatea oamenilor asociaza transa hipnotica cu relaxarea, ele nu apar intotdeauna impreuna – dar, este adevarat, relaxarea este una dintre metodele care pot conduce IN MOD PLACUT spre starea de transa.

Transa hipnotica e caracterizata de „ingustarea” concentrarii pe anumite idei si de sugestibilitate crescuta. Cand e insotita de relaxare, persoana o experimenteaza ca pe o stare intermediara intre starea de veghe si somn.

Autohipnoza si hipnoza pentru relaxare

Autohipnoza si hipnoza pentru relaxare