Despre Corina Marin

Bun venit, cititorule!

 

Pentru ca nu stiu cum ai ajuns pe acest site, nu stiu nici daca ma cunosti deja sau ti-ai dori sa afli cate ceva despre mine. Oare ce as putea sa-ti spun ca sa incepi sa ma cunosti?

corinamarin12

M-am nascut in primavara anului 1969… asadar acum am 48 de ani. Parintii mei sunt oameni simpli, iubitori si muncitori. Zilele copilariei si adolescentei mele langa ei au fost frumoase, linistite… le sunt recunoscatoare pentru ca mi-au transmis, fiecare in felul sau, ca sunt in siguranta si iubita.

Prima facultate pe care am urmat-o a fost Chimie Industriala. Am lucrat mai intai ca inginer, dupa care am lucrat ca profesor. M-am apropiat apoi de lumea calculatoarelor, dupa care am dezvoltat de-a lungul mai multor ani site-ul de dezvoltare personala DaMaiDeparte.ro (si altele). Cea de a doua facultate a fost Sociologie si Psihologie si gasesc ca este o alegere mult mai potrivita felului meu de a fi.

In ultimii ani am lucrat ca trainer si consultant, dand mai departe ceea ce am invatat de-a lungul timpului de la multi oameni cu adevarat deosebiti. Ii amintesc mai jos pe cativa dintre cei carora le sunt recunoscatoare pentru ce am primit de la ei:

 

Psihologie si dezvoltare personala

 

Formare in Hipnoza Clinica si Terapie Ericksoniana (Ion Dafinoiu, George Oancea, Andrei Marinescu – Romania)

Coaching at the Identity Level (Robert Dilts- SUA)

Coaching with NLP (Sid Jacobson – SUA)

Emotional Intelligence (Michael Gruber – Austria)

Nonviolent Communication (Marshall B. Rosenberg – SUA)

Body Language (Peter Collet – UK)

Leadership, People Management, Service, Loyalty (Dennis Frare si Mark Matheis – SUA)

NLP Practitioner (Georgy Stenger, Peter Murany si Gabor Monath – Ungaria)

NLP Start, NLP Intensiv (Catalin Zaharia – Romania)

Analiza Tranzactionala (George Kohlrieser – USA; Helene Cadot si Jean-Paul Doullet – Franta)

Abordarea terapeutica in cazul tulburarilor emotionale si de comportament ale copiilor (Anda Pacurar – Romania)

Intelegerea adolescentilor si metode de lucru (Anda Pacurar – Romania)

Reviewing Techniques for Trainers (Roger Greenaway – UK)

The Wealthy Mind (Catalin Zaharia – Romania)

Firewalking (Bruno Medicina – Italia)

Family Constellations (Claus Kostka – Germania)

Terapie Florala Bach (Claudia Cabat – Romania)

Dans terapeutic (Florin Vancea, Valeria Sfaroiu – Romania)

 

Terapii alternative

 

Respiratie Constienta (Dan Brule USA)

Emotional Freedom Technique (Gray Craig – USA)

Reconnective Healing (dr. Eric Pearl – USA)

Prananadi (New Method) dupa Christian Weber (Peter Legendi – Ungaria)

Deeksha (Alvaro – Chile)

Chi Nei Tsang Massage (Andrew Fretwell – UK)

Terapia Polaritatii (Marlena Scarlat – Romania)

5Rhytms (Deborah Bacon-Dilts – SUA)

Body Work (Marjike Wusten – Olanda)

The Journey (Simona Crsitescu – Romania)

Un-Hun, the Sound of Sun (Nikolay Oorzhak – Rep. Tuva)

Soul Retrieval (Barbara Gramlich – Germania)

Respiratie Holotropica (Elena Francisc – Romania)

Trance Dance Medicine (Gabriel Loomans – Holland)

Aura Reading (Angelina Ataide – Portugal)

Ayahuasca Ceremonies (Silvia Matos – Brasil)

Theta Healing (Mircea Popa – Romania)

Terapie Crano-Sacrala (Gizella Kiss – Romania)

Matricea puterii gandului (Albert Ignatenko, Ukraina)

 

Spiritualiate

 

The Art of Being (Rune Heivang – Norway)

Dalai Lama’s Techings (Dalai Lama – Tibet)

Vipassana Meditation (S.N. Goenka Tradition – Birmania)

Phowa, the Transference of Consciousness at theTime of Death (Ayang Rinpoche – Tibet)

Dzogchen (Namkai Norbu Chogyal – Tibet)

Introduction in the True Nature of Mind (Ayang Rinpoche – Tibet)

 

Dintre oamenii de la care am invatat foarte multe fara sa-i cunosc personal, prin intermediul cartilor si al conferintelor si seminariilor inregistrate, le sunt in mod deosebit recunoascatoare lui David Hawkins, Byron Katie, N.D. Walsch si Adyashanti.

Ma consider exceptional de norocoasa ca am avut sansa sa-mi imbogatesc cu ajutorul spiritualtitatii cunostintele si experienta pe care le-am capatat in urma formarii si muncii mele ca pshiholog.

Drumul de la psihologie la spiritualitate mi se pare unul firesc. Prima te invata cum sa-ti dezvolti sinele, cea de-a doua te invata cum sa ajungi la Sine. Prima te invata cum sa functionezi cat mai bine in dualiate, in lumea in care mintea rationala spune ca exista bine si rau, cea de a doua este drumul pe care inveti sa “ajungi” la non-dualiate, in lumea care transcende pozitionalitatile. Prima te invata cum sa-ti faci confortabila celula in care te-a inchis ego-ul, cea de-a doua te invata cum sa ajungi sa fii liber de conditionari.

A urmat aplecarea catre neurostiinte, care – desi nu asta isi propun – in opinia mea sunt puntea de legatura intre psihologie si spiritualitate.

In cursurile si sedintele individuale pe care le-am sustinut in ultimii ani am dat mai departe ceea ce am invatat de-a lungul anilor:  i-am insotit pe cei cu care am lucrat pe drumul iertarii, acceptarii si iubirii de sine si pe drumul iertarii, acceptarii si iubirii celorlalti. Cea mai mare bucurie a mea este sa fiu alaturi de cei cu care lucrez pentru a-i insoti inca si mai departe – din realitate spre Realitate.

In ceea ce priveste viata mea personala, cel mai important ar fi de spus ca mi-am cunoscut sotul in timpul facultatii si suntem parinti de 28 de ani… ii sunt recunoscatoare fiicei mele pentru toata atentia, grija si dragostea pe care mi-a ingaduit sa i le daruiesc si pentru toate lucrurile pe care nu ai cum altfel sa le inveti decat fiind parinte.

De asemenea ii sunt recunoscatoare sotului meu – mai ales pentru libertatea si sprijinul pe care mi le-a oferit de-a lungul celor 26 de ani de cand suntem impreuna.

N-as putea sa inchei sa vorbesc despre mine fara a spune ca un mare dar pe care l-am primit de la viata sunt prietenii mei, care mi-au fost alaturi si in clipele frumoase, si in cele grele. Mi-au luminat zilele cu zambete si cuvintele lor si au fost cele mai curate oglinzi in care m-am putut privi pe mine insami. Le sunt recunoscatoare si ma straduiesc sa le dau inapoi macar o parte din ce am primit de la ei.

Draga cititorule, daca ne-am cunoscut deja sau nu… eu stiu deja ca Adevarata ta Natura este dincolo de cuvinte, si cand ti-o recunosti in viata ta se manifesta in mod natural bunatatea, generozitatea, bucuria, creativitatea, blandetea, compasiunea, libertatea.

Si daca suferi, aceasta suferinta este posibila doar pentru ca ai uitat-o. Fie sa-ti recunosti Adevarata Natura, fie sa ajungi dincolo de suferinta! Mai devreme sau mai tarziu, oricum vei ajunge acolo… desi nu este un proces pe care il poti controla, intentia, tenacitatea si deschiderea iti vor fi de ajutor.

 

Comments are closed.